Innovatie in de cloud

wtfdivi014-url5

Innovatie

Innovatie is een belangrijke motor voor productiviteitsgroei en waardecreatie. Innovatie in IT vereist lange termijn commitments en grote investeringen waardoor het is voorbehouden aan bedrijven met grote reserves of ondersteuning van (durf)investeerders.

De public cloudproviders brengen nu innovatie binnen ieders handbereik. Zij investeren op een ongekende schaal in R&D en verlagen daarbij hun risico’s door zoveel mogelijk gebruik te maken van open source. Zij maken hun innovatieve diensten beschikbaar tegen aantrekkelijke prijzen en in honderden compacte modules die zich gemakkelijk laten combineren.

Tegenwoordig kan elk bedrijf innoveren door op de schouders te staan van deze open source en public cloud reuzen. Met een team ontwikkelaars combineren wij de Platform as a Service-modules met onze eigen software. Hiermee creëren wij innovatieve oplossingen voor de belangrijkste kansen en pijnpunten van onze klanten.

Onze aandachtsgebieden zijn:
De werkplek ‘re-imagined’: toegankelijk en kosteneffectief, voor verhoogde gebruikerstevredenheid en productiviteit
Elk bedrijf beheert een digitale werkplek. Meestal een op Windows gebaseerde omgeving met centraal gehoste desktops, beschikbaar via Windows Terminal Servers of Citrix. Gebruikers identificeren via Active Directory en werken met Windows-file servers en Microsoft Office om content te creëren en te delen. Dit type werkplek is duur, niet flexibel en heeft vaak een slechte gebruikerservaring. Bovendien is het moeilijk om hiervan los te komen omdat alle componenten nauw zijn geïntegreerd tot één geheel.

Wij hebben een innovatief alternatief ontwikkeld op basis van losjes gekoppelde componenten. Wij helpen organisaties overstappen naar Office 365 of Google G-suite. Wij gebruiken AWS Appstream 2.0 om fat client-applicaties beschikbaar te maken in de browser en toegankelijk via een modern identiteitsplatform dat single sign-on en multi-factor authenticatie ondersteunt.

Deze werkplek functioneert locatie- en netwerkonafhankelijk en is toegankelijk vanaf elk apparaat. Andere kenmerkende voordelen zijn een verhoogde gebruikersproductiviteit en -tevredenheid, een decimering van het aantal incidenten en substantiële kostenbesparingen. Met de aanvullingen van onze tools biedt het aantrekkelijke voordelen:

  • Door integratie tussen de HR-applicatie, het identiteitsplatform en het samenwerkingsplatform kunnen gebruikers geautomatiseerd worden aangemaakt en verwijderd.
  • Door ondersteuning van AppV-application packaging software in AWS Appstream, kan de inzet van bedrijfsapplicaties op de vertrouwde manier worden beheerd.
  • Door integratie tussen ons service management platform en de clouddiensten kunnen (geselecteerde) gebruikers wijzigingen doorvoeren zonder IT-betrokkenheid.
Slimme data-analyse: een kosteneffectief en flexibel platform met ingebouwde mogelijkheden om de datakwaliteit te verbeteren.
De hoeveelheid data die wordt verzameld is exponentieel gegroeid; steeds meer systemen genereren data en de diversiteit neemt ook sterk toe. Met de traditionele tools om data te verzamelen en te analyseren is deze groei niet meer bij te benen. Alleen al het verzamelen, opslaan en maken van back-ups van alle data is een flinke uitdaging geworden, laat staan het opleveren van betrouwbare inzichten.

Wij beschikken over een team data scientists dat zich richt op dit domein. Wij zetten public cloudtools in om gegevens in datalakes te verzamelen en bedrijven te helpen inzichten te genereren. Met nieuwe technieken voor de ETL-processen kunnen wij data op een kosteneffectieve en schaalbare manier catalogiseren en laten verwerken. Voor de analyses zijn verschillende technieken voorhanden, van traditionele datawarehousing tot en met machine learning. Presentatie en visualisatie zijn flexibel: elke gebruikersgroep kan zijn eigen voorkeur hanteren.

Daarnaast hebben wij de ‘sentinel’ ontwikkeld, een tool om de datakwaliteit te evalueren (op basis van klantspecifieke vereisten) en te verbeteren. Deze tool helpt om ‘garbage in – garbage out’ problemen aan te pakken waar veel omgevingen mee kampen. Onjuiste en ontbrekende brongegevens worden gesignaleerd en kunnen gericht worden gecorrigeerd in de bronsystemen; mogelijkheden kunnen worden geïdentificeerd om gebruikers gericht te instrueren hoe deze systemen beter te gebruiken en met de output kunnen de bronsystemen zelf worden aangepast om gegevensinvoer robuuster te maken.


Dankzij deze mogelijkheden zijn onze klanten veel minder tijd kwijt met het onderhouden van een platform en kunnen zij meer tijd investeren aan het genereren van waardevolle inzichten.
wtfdivi014-url0

Strategie

wtfdivi014-url4

Implementatie & Beheer

wtfdivi014-url5

Innovatie

Interesting cloud facts & figures

%

of end-users prefer cloud over on-premise

%

of enterprises run one or more applications in the cloud

%

of enterprises have plans to go multi-cloud

Interesse?

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner om de mogelijkheden van de cloud volledig te benutten?

Bel ons dan op
+31 85 130 49 69 of neem contact op via onderstaande button.

Vacatures

Cambrian Technologies groeit hard! Heb je interesse om met ons mee te groeien?

Neem dan contact met ons op via de contact button.