Cloud strategie

wtfdivi014-url0

Strategie

Cloud-adoptie is een belangrijk onderdeel van de digitale transformatie, maar een strategie hiervoor is niet zomaar gevonden. De bestaande infrastructuur kent veel onderlinge afhankelijkheden, componenten hebben verschillende lifecycles en contracten uiteenlopende afloopdatums. Bovendien wordt het cloud-aanbod steeds uitgebreider en daardoor ingewikkelder.

De eerste stappen zijn nog gemakkelijk, bijvoorbeeld door enkele applicaties in de vorm van software-as-a-service te introduceren. Maar hoe verder?

Onze praktische aanpak levert een architectuur op met een logische roadmap. Wij vergelijken verschillende scenario’s en stellen een business case op met de voordelen voor organisatie en gebruikers.

De cloud is misschien geen doel op zich, maar wel cruciaal om wendbaarder, schaalbaarder en innovatiever te worden. Bovendien blijkt een positieve business case vaak haalbaar. Redenen genoeg om een doelgerichte strategie te ontwikkelen.

Waarin onderscheidt onze aanpak zich?
Wij creëren een route om public-cloud diensten zo snel en vergaand mogelijk te introduceren omdat dit de meeste winst oplevert
De inzet van public-clouddiensten levert uiteindelijk de meeste winst op. Private en hybride tussenstappen zijn misschien onvermijdelijk, maar baanbrekende veranderingen worden gecreëerd door de publieke-cloudproviders. Zij leveren kant-en-klare bouwblokken als aantrekkelijke alternatieven voor private-omgevingen die relatief moeizaam zijn te bouwen en onderhouden. Bovendien, hun innovatiesnelheid neemt constant toe en vergroot het onderscheid. Hun omvang zorgt ook voor een groeiend kostenvoordeel. Op basis van applicatielandschap en -roadmap verkennen wij de route om de publieke-cloud zo snel en vergaand mogelijk te introduceren, en dat ligt meer binnen handbereik dan vaak gedacht.
Wij definiëren de optimale scope en uitgangspunten zodat de strategie waardevol is voor de gebruikers en voor de IT-afdeling
Voordelen voor de IT-afdeling en de gebruikers (-organisatie) zijn hand in hand te realiseren; de strategie is zelden een trade-off. Hiervoor kijken wij verder dan lift-and-shift. Het datacenter of de vertrouwde beheertools en technologieën vormen ook niet het primaire vertrekpunt. Wij zoeken nadrukkelijk naar de optimale scope: is er meer winst te behalen met de inzet van alternatieve werkplek virtualisatietechnieken, cloud identitytooling en moderne werkstations? Met cloud-centrische kantoorautomatisering en netwerkarchitectuur? Ook lean service management processen leveren vaak een waardevolle bijdrage aan de doelstellingen en de business case.
Wij leggen veel nadruk op een soepele en vlotte implementatie want snel tastbare resultaten boeken bepaalt mede de waarde van de strategie
Het succes van de strategie wordt afgemeten aan de kwaliteit van de implementatie. Het is belangrijk om de onderdelen van de nieuwe architectuur te identificeren die tastbare voordelen en kritische massa gaan opleveren en om te begrijpen hoe deze in een relatief compacte tijd kunnen worden ingevoerd. Dit is nodig om te voorkomen dat de transitie momentum verliest, bijvoorbeeld doordat life cycle investeringen en upgrades voortdurend prioriteit blijven vragen. Het kan ook waardevol zijn om op kritieke aspecten de praktische haalbaarheid al in deze fase te beproeven, bijvoorbeeld met agile uitgevoerde proofs of concept.

Ben je benieuwd hoe wij zo’n strategie helpen implementeren en wat dit kan opleveren? Lees dan vooral verder bij Implementatie & Beheer en bij Innovatie.

Wil je meer weten over onze cloud strategie propositie? Lees dan hieronder onze klantcases of neem direct contact met ons op.

wtfdivi014-url0

Strategie

wtfdivi014-url4

Implementatie & Beheer

wtfdivi014-url5

Innovatie

Interesting cloud facts & figures

%

of end-users prefer cloud over on-premise

%

of enterprises run one or more applications in the cloud

%

of enterprises have plans to go multi-cloud

Interesse?

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner om de mogelijkheden van de cloud volledig te benutten?

Bel ons dan op
+31 85 130 49 69 of neem contact op via onderstaande button.

Vacatures

Cambrian Technologies groeit hard! Heb je interesse om met ons mee te groeien?

Neem dan contact met ons op via de contact button.