Solynta

Overstappen op public clouddiensten
om gereed te zijn voor de volgende groeifase

De klant
Solynta is een innovatief zaadteeltbedrijf uit Wageningen dat technologieën ontwikkelt om aardappelen met gunstige kenmerken efficiënter te telen en distribueren.

De uitdaging
Solynta had verschillende technologische doorbraken gerealiseerd en stond aan de vooravond van een volgende, commerciële fase. De organisatie groeide in hoog tempo verder; processen werden gestroomlijnd en geprofessionaliseerd; een ERP systeem geïmplementeerd. Daarnaast werd het nog belangrijker om data adequaat te beveiligen, het unieke IP te beschermen en om de bedrijfscontinuïteit te vergroten.

De organisatie bestond uit verschillende groepen medewerkers met zeer uiteenlopende profielen: kantoormedewerkers, R&D-personeel, agronomen die in het veld werken tot aan verkopers die over de hele wereld actief zijn. Deze diverse groepen werkten allemaal met een gecentraliseerde Windows Terminal Server-werkplek op Windows-laptops.

Het was de hoogste tijd geworden om de IT-architectuur en -middelen aan te passen aan de veranderde omstandigheden en de nieuwe vereisten.

De oplossing
Cambrian heeft Solynta geholpen om een aantal mogelijke IT-architecturen te evalueren. Nadat de best passende oplossing was geselecteerd hebben wij de migratie geleid. Inmiddels voeren wij de regie over de geselecteerde leveranciers.

De op de terminal server gebaseerde werkplek werd opgesplitst in losjes gekoppelde clouddiensten, zoals Okta voor identiteits- en toegangsbeheer en Office 365 voor kantoorautomatisering. Daarnaast werd het HR-systeem gekoppeld aan Okta om het aan- en afmelden van gebruikers synchroon en geautomatiseerd te laten verlopen.

De zakelijke applicaties werden beschikbaar gesteld als veilige webapplicaties door AWS AppStream te implementeren. De netwerkinfrastructuur werd herzien en gebaseerd op Cisco Meraki om de beveiliging en de kwaliteit te verbeteren en het beheer vergaand te vereenvoudigen. Device management tooling werd geïmplementeerd om werkstations te beheren. Tenslotte zijn er ook tools geïmplementeerd voor de service management processen en het wachtwoordbeheer.

De resultaten
De belangrijkste IT-diensten zijn apparaatonafhankelijk gemaakt. Op basis van hun gebruikersprofiel kiezen de medewerkers nu het geschikte apparaat: ipads, macs, linux of Windows-pc’s.

De toegang tot applicaties en data werd geregeld via één authenticatieproces en -platform met een uniek wachtwoord dat moet worden gecombineerd met een tweede veiligheidsfactor (2FA). Het beheren en gebruiken van wachtwoorden buiten de single sign on applicaties werd verbeterd en beveiligd door 1Password te implementeren. 

Content genereren, delen en samenwerken met collega’s en externe partijen werd vereenvoudigd, voorzien van verbeterd beheer en logging en is veiliger gemaakt door oneDrive en Microsoft Teams te introduceren.

Een service management tool (4Me) werd geïntroduceerd en zodanig geconfigureerd dat iedere gebruiker zijn eigen tickets kan maken en beheren. Geselecteerde gebruikers hebben toegang gekregen tot door ons gebouwde geautomatiseerde processen, zodat de organisatie bepaalde aanvragen kon beheren en verwerken zonder tussenkomst van een IT-dienstverlener.

Ten slotte werd de bedrijfscontinuïteit op peil gebracht, met minimale inspanning, door gebruik te maken van de out-of-the-box faciliteiten die beschikbaar zijn bij AWS en Microsoft.

Trots op onze klanten

Interesse?

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner om de mogelijkheden van de cloud volledig te benutten?

Bel ons dan op
+31 85 130 49 69 of neem contact op via onderstaande button.

Vacatures

Cambrian Technologies groeit hard! Heb je interesse om met ons mee te groeien?

Neem dan contact met ons op via de contact button.